MAGLEGÅRDSSKOLEN


SAMMEN MED

M.I.T.

(Massachusetts Institute of Technology) arbejder med Maglegårdsskolen om at udvikle systemisk opmærksomhed i børnehøjde. Det sker ved at oversætte og didaktisere konkrete, praktiske tilgange, modeller og metoder, der i årtier har været anvendt til forandrings- og innovationsprocesser i virksomheder og organisationer. Tankegange, der kommer fra feltet omkring systemisk ledelse og som ligger bag kulisserne, i maskinrummene, ved fx internationale samarbejder under klimatopmøderne.


Udviklingen på Maglegårdsskolen udspilles i rammerne for et internationalt pionérarbjede med navnet: Compassionate Systems Framework.


VISION OG UDVIKLING

I en verden med store udfordringer for kloden og dens beboere, er der behov for nye tilgange til at arbejde med sunde, bæredygtige, fundamentalt gode og langsigtede løsninger på komplekse problemer.


Maglegårdsskolen, der er certificeret Unicef Rettighedsskole, arbejder med FN’s 17 verdensmål, ud fra konkrete videnskabelige metoder, i børnehøjde.

På Maglegårdsskolen arbejder vi med at integrere Compassionate systems framwork i undervisningen. Denne side er et værktøj for dem der ønsker inspiration og muligheder for det.

HVORFOR ?????

Verdens vigtigste to do-liste. 17 mål for bæredygtig global udvikling

I en verden, hvor store udfordringer tårner sig op, er der behov for at uddanne og danne elever, der kan reagere på og agere i komplekse problemstillinger på måder, der skaber langsigtede og bæredygtige løsninger. Som vi kan være i, som mennesker.


Compassionate Systems-arbejdet handler om at arbejde med større sammenhænge på måder, der er konstruktive og ikke betyder, at mennesker rammes af fortvivlelse og magtesløshed. Det gælder over for problematikker på kloden, blandt kammerater, i klassen, på skolen, i klubben, i kommunen. 

JAKOB TANDRUP ESBENSEN

Email: katrine@cslearning.dk

Lærer i udskolingen på Maglegårdsskolen.

Uddannet Compassionate Systems Master Practitioner, Juli 2020 på Center for Systems Awareness, MIT Boston.

Email: katrine@cslearning.dk


Lærer i inskolingen på Maglegårdsskolen. Leder af ambassadørgruppen. 

Uddannet Compassionate Systems Master Practitioner, Juli 2020 på Center for Systems Awareness, MIT Boston.

KATRINE ROSE DAM ESKEBJERG

UDSKOLINGEN I BYEN HUS

Udskolingen i Byens Hus er en del af Fremtidens Udskoling. Huset har til formål at give eleverne i kommunen strategier til at kunne navigere i en digital fremtid, arbejde undersøgende med innovative processer og designtænkning og derigennem skabe noget nyt, sjovt og anderledes. Huset giver ligeledes mulighed for at arbejde med verdensmål, virksomhedssamarbejde, forskellige medier og præsentationsmetoder, spændende læringsformer, sproglighed og meget mere.

Christina Hasager, projektleder Udskoling i Byens Hus

Email: chs@gentofte.dk

Phone: +45 21 78 00 45

KONTAKT OS GERNE

En stor del af arbejdet handler om at ville formidle, øve, reflektere og spare med andre, derfor er vi på skolen åbne overfor samarbejder, udveksling af ideer, tanker og praksis. Tag gerne kontakt til skolen og lad os sammen være nysgerrige på, hvordan arbejdet med CSF kan forgrene sig

Email: maglegaardsskole@gentofte.dk

Phone: +45 39 98 56 00